25. 3. 2017

Zmrzlinová bomba s kandizovaným ovocím

1/2 l vanilkovej zmrzliny, 20 g kandizovaných čerešní, 20 g kandizovaných marhúľ, 20 g kandizovaného ananásu, 3 lyžice rumu, 20 g kandizovanej citrónovej kôry, 50 g horkej čokolády, 20 g kandizovanej pomarančovej kôry, 2 misky zo snehovej masy
Na zdobenie:1/4 l šľahačkovej smotany, kandizované ovocie
Zmrzlinu preložíme do chladničky. Do mrazničky vložíme misku v tvare polgule a väčšiu misu na prípravu celej zmesi. Kandizované ovocie nakrájame na kúsky a premiešame s rumom.
Aj nastrúhanú čokoládu vložíme do mrazničky. Snehovú masu rozlámeme a takisto zmrazíme.
Zmrzlinu vyklopíme do misy a vymiešame do krému. Postupne do nej vmiešame kandizované ovocie, čokoládu a snehové úlomky, naplníme do menšej misky, zarovnáme a zmrazíme.
Vyšľahanou šľahačkou naplníme zdobiace vrecúško. Misku so zmrzlinou ponoríme do studenej vody, zmrzlinu vyklopíme a ozdobíme šľahačkou a kandizovaným ovocím.

Žiadne komentáre: