25. 3. 2017

Zmrzlinová bábovka

250 ml vanilkovej zmrzliny, 250 ml čokoládovej zmrzliny
Poleva: 200 g višní, 1/4 l višňovej šťavy, 50 g cukru, trochu mletej škorice, 1 PL škrobu (maizeny)
Obe zmrzliny vyberieme z mrazničky a necháme chvíľu rozpustiť. Zmiešame ich tak, že dostanú mramorový vzhľad. Touto hmotou naplníme bábovkovú formu s obsahom 1/2 litra a vložíme späť do mrazničky na 1 hodinu, kde ju necháme zmrznúť. Zmrazenú bábovku vyklopíme a nakrájame na porcie, dáme na tanieriky a podávame s niekoľkými lyžicami polevy a višňami.
Príprava polevy:Višne povaríme v šťave s cukrom a škoricou. Primiešame škrob (maizenu) a ľahko vpravíme medzi višne. (Ja to pripravujem ako puding, čiže v troške šťavy rozmiešam maizenu, a túto zmes zavarím do vriacej šťavy s višňami).
Obmena:Poleva sa dá pripraviť z akéhokoľvek ovocia, čerstvého či kompótovaného (nálev z kompótu potom nahradí šťavu) a z akejkoľvek zmrzliny....fantázii a chuti sa medze nekladú...
Doporučená príloha: piškóty

Žiadne komentáre: