25. 3. 2017

Špagety z citrónovej zmrzliny s malinami

Suroviny pre 4 osoby : 500 g malín (čerstvých, mrazených, kompótovaných), 70 g práškového cukru, 500 ml citrónovej zmrzliny, niekoľko lístkov mäty a malín na ozdobu
Maliny (čerstvé) najskôr preberieme, 8 malín na ozdobu odložíme stranou. Ostatné dáme do vysokej nádoby a elektrickým ručným šľahačom s mixovacím nástavcom rozmixujeme. Hmotu pretlačíme hustým sitkom a pridáme cca 50 g práškového cukru (v prípade použitia kompótovaných alebo mrazených presladených malín dávku cukru znížime).Štyri dezertné tanieriky poprášime zhruba 10 g práškového cukru, na každý vyklopíme kopček malinového pretlaku. Dobre vychladenú citrónovú zmrzlinu po porciách vkladáme do lisu na zemiaky alebo rezance (možno by rovnako dobre poslúžil i cukrársky sáčok s hladkou trubičkou). Na každý tanierik pretlačíme jednu porciu "špagiet". Zmrzlinu ozdobíme zvyšnými malinami a lístkami mäty a poprášime zvyšným práškovým cukrom. Ihneď podávame.

Žiadne komentáre: