25. 3. 2017

Snehulienkin krém

Suroviny pre 8 osôb :300 g perníku, 80 g horkomliečnej čokolády, 4 lyžice višňovice, 300 g mrazenej zmesi drobného ovocia, 180 g cukru, mletá škorica, 200 g mascarpone (tal. smotanový syr), 250 ml smotany na šľahanie
Perník a čokoládu nastrúhame, zmiešame a pokvapkáme višňovicou. Ovocie uvedieme do varu s 50 ml vody a 10 min. varíme. Okoreníme škoricou a necháme vychladnúť. Odložíme si 4 lyžice kompótu, zvyšok zmiešame s mascarpone. Smotanu ušľaháme do tuha, odložíme 2 lyžice a ostatnú šľahačku vmiešame do krému. Krém a ochutený perník navrstvíme do pohárov. Ozdobíme kopčekmi šľahačky, zvyšným kompótom a dáme vychladnúť.

Žiadne komentáre: