25. 3. 2017

Zmrzlinová pizza

2 vajcia, 200 ml mlieka, 1 ČL cukru, 120 g hladkej múky, štipka soli, 3 PL oleja, 500 g jahôd, 50 g práškového cukru, 2 nektarinky, 12 kopčekov jogurtovej zmrzliny, 4 ČL pražených mandľových lupienkov
Žĺtky zmiešame s mliekom a cukrom. Metlou postupne zapracujeme múku. Z bielkov so štipkou soli ušľaháme sneh a primiešame do cesta. Na panvici (teflónovej) v rozpálenom oleji usmažíme postupne 4 omelety. Celkom vychladnuté ich rozdelíme na taniere. Jahody (očistené čerstvé, mrazené, kompótované) rozmixujeme a pretlačíme cez sitko. Pridáme práškový cukor (v prípade kompótovaných jahôd znížime predpísanú dávku cukru). Pretlakom natrieme omelety. Nektarinky umyjeme, osušíme, odkôstkujeme a rozkrájame na tenké rezančeky. Na každú omeletu rozložíme 3 kopčeky zmrzliny. Doprostred nasypeme rezančeky nektariniek. Podávame posypané mandľovými lupienkami.

Žiadne komentáre: