25. 3. 2017

Vanilková zmrzlina s palacinkou

Suroviny pre 4 osoby :60 g hladkej múky, 100 ml mlieka, štipka soli, štipka cukru, 2 menšie vajcia, 2 lyžice oleja, 20 g masla, 2 lyžice jahodovej zaváraniny, 4 polovice kompótových broskýň, 4 porcie mrazenej vanilkovej zmrzliny, 1 lyžica sekaných pistácií
Múku preosejeme do misy, primiešame mlieko a 50 ml vody. Osolíme, osladíme a dáme na 30 min. odpočinúť. Pridáme vajce a olej a rozmiešame hladké liate cesto. Teflonovú panvicu vymastíme maslom, cesto na ňu nalejeme a kolísaním ich tenko rozlejeme po celom dne a postupne po oboch stranách upečieme 8 palaciniek. Palacinky potrieme jahodovou zaváraninou (ak je príliš hustá, mierne ju ohrejeme a zriedime trochou citrónovej šťavy), zvinieme a nakrájame na kúsky. Odkvapkané polovice broskýň rozdelíme do širokých pohárov, pridáme kopček zmrzliny a obložíme rozkrájanými palacinkami. Posypeme sekanými pistáciami alebo mandľami.

Žiadne komentáre: