25. 3. 2017

Palacinkové kornúty so zmrzlinou

Suroviny pre 4 osoby :250 g hladkej múky, 750 ml mlieka, 4 vajcia, štipka soli, 3 lyžice cukru, 2 lyžice masla na smaženie, 400 g mandarínkovej zmrzliny, 1 konzerva mandarínok (asi 190 g odkvapkaného ovocia), 4 cl pomarančového likéru, 25 g čokolády, niekoľko lístkov medovky na ozdobenie
V mise premiešame do hladkého cesta múku s mliekom, vajciami, soľou a cukrom a necháme odležať asi 10 minút. Na malej panvici rozohrejeme trochu masla a postupne upečieme 8 silnejších palaciniek. Odstavíme ich do tepla. Mandarínkovú zmrzlinu rozdelíme na 8 porcií. Palacinky zložíme do kornútku. Mandarínky necháme odkvapkať. Na dezertné tanieriky upravíme kornútky palaciniek, zmrzlinu a kúsky mandarínok. Nakoniec pokvapkáme pomarančovým likérom. Čokoládu jemne nastrúhame a posypeme ňou palacinky. Medovku opláchneme, osušíme a dezert medovkou ozdobíme.

Žiadne komentáre: