Suroviny: 600 g hovädzej sviečkovice,50 g údenej slaniny soľ,mleté čierne korenie,40 g tuku,1 cibuľa,150 g koreňovej zeleniny,mäsový vývar,1 bobkový list,2 zrnká nového korenia,40 g hladkej múky,2,5 dl kyslej smotany,cukor,citrónová šťava
Postup:Odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, opražíme v rozohriatom tuku zo všetkých strán a odložíme do tepla. Na tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, opražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Potom pridáme opražené mäso, bobkový list a celé nové korenie, prikryjeme a udusíme vo vyhriatej rúre do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou a povaríme 20 minút. Pripravenú omáčku pretrieme aj so zeleninou cez sito, pridáme smotanu a podľa chuti osladíme a okyslíme citrónovou šťavou. Mäso pokrájame na plátky, uložíme na misu a polejeme omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára