Suroviny:1 kg hovädzej roštenky, 5 stredne veľkých mrkiev, 1 petrľlen, 1 menší zeler, 1 cibuľu, 5 dkg údenej slaniny, 100 150 ml plnotučnej horčice, 2 PL kryštálového cukru, 2 bobkové listy, 4 5 ks celého korenia, 4 5 ks nového korenia, 1 PL mletej červenej papriky, 1 PL mletého čierneho korenia, soľ, ocot, 2 dl oleja, 2 dl mlieka, 250 ml smotany na šľahania, 5 PL polohrubej múky, knedľa
Postup:Mäso narežeme na plátky a naklepeme. Kaľdý plátok mäsa osolíme, potrieme horčicou, posypeme mletým čiernym korením a mletou paprikou. Poukladáme na kopu. Na panvici rozohrejeme olej, mäso prudko opečieme z každej strany a odloľíme na tanier. Výpek si tieľ ponecháme. Do hrnca dáme zvyšný olej, cukor a skaramelizujeme. Nakrájanú cibuľu opraľíme a pridáme zeleninu nastrúhanú na jemnom strúhadle a ešte chvíľu restujeme. Zalejeme vodou, pridáme horčicu, bobkový list, celé a nové korenia, soľ a opečené mäso. Varíme pokiaľ mäso nezmäkne. Po uvarení mäso vyberieme na tanier. Zo smotany, mlieka a múky urobíme zátrepku, ktorou zahustíme omáčku. Pridáme na kocky pokrájanú a opraľenú slaninku, dochutíme octom, prípadne cukrom a soľou. Mäso vrátime naspäť do omáčky. Podávame s knedľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára