4 kuracie prsia, mleté čierne korenie, 2 PL oleja, soľ
omáčka : 0,5 papriky, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL oleja 250 g paradajok alebo 250 ml paradajkového pretlaku, 50 g zelených olív plnených kápiou, 50 g kreviet (možno vynechať), soľ, trochu cayenského korenia, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 konzervu špargle
Postup: Papriky, cibuľu a cesnak nakrájame a opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme nakrájané paradajky, necháme prevrieť, prikryjeme pokrievkou a na minime dusíme približne 10 minút. Olivy nakrájame a spolu s krevetami primiešame k paradajkám. Dochutíme soľou, cayenským korením a udusíme do mäkka. Nakoniec vmiešame petržlenovú vňať. Do hrnca vložíme špargľu a necháme prehriať. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a pečieme na horúcom oleji 12-15 minút. Mäso nakrájame, podávame spolu s omáčkou, špargľou a bielým pečivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára