1. 4. 2009

Čína s čerstvou kapustou

Suroviny: kuracie prsia (môže byť aj sójové alebo bravčové),mrazená zelenina,1/4 čerstvej kapusty,olej,cibuľa,cesnak,sójová a worchesterová omáčka,čierne mleté korenie,mletá paprika,soľ, majoránka,korenie podla chutí (môže byt aj chilli),paradajkový pretlak alebo kápiová pomazánka 

Postup: Najprv si pripravíme marinádu, ktorú použijeme na ktorékoľvek mäso či je to kuracie alebo sójové. Pozostáva z oleja, sójovej a worchesterovej omáčky, čierneho korenia, mletej papriky a majoránky alebo iného korenia ktoré máte radi. Necháme postáť aspoň 5 hodín, nič sa nestane ak bude mäso v marináde aj celú noc. Namarinované mäso dáme na panvicu a mierne opečieme, cibuľu pridáme neskôr, aby sa nám počas praženia mäsa nespálila, ďalej pridáme mrazenú zeleninu v akejkoľvek kombinácii, podlejeme vodou a dusíme na miernom ohni, kým sa voda takmer neodpari, potom pridáme pretlak alebo kápiovú pomazánku a necháme ešte chvíľu cca 5 min. dusiť, tesne pred koncom pridáme na tenké rezance nakrájanú kapustu (je jedno či je biela alebo červená), prikryjeme a necháme ešte na miernom ohni dusiť 3-5 minút, kapustu nemiešame. Potom odstavíme a necháme tak asi 10 - 15 minút, zatiaľ si uvaríme prílohu (ryžu alebo opekané zemiaky). Tesne pred podávaním všetko spolu zmiešame, kapusta musí byť chrumkavá. Pri použití sójového mäsa používame na zalievanie vodu, v ktorej sa mäso varilo.



Žiadne komentáre: