1. 4. 2009

Kurča Paĺo Mikulík

Suroviny: kuracie alebo morčacie prsia,maizena,bielky,sójová omáčka,1 dl vína, mandle,ananás, ryža 

Postup: Kuracie alebo morčacie mäso pokrájame na kocky, posolíme a obalíme v cestíčku. Cestíčko pripravíme z vyšľahaného bielka a z maizeny. Kocky obaleného mäsa vypražíme na oleji a odložíme nabok. V tom isto oleji opražíme ananás, aby zmäkol. Následne opäť pridáme na panvicu už predpažené mäsové kocky. Zmes podlievame vínom (najlepšie tokajským), dochuteným sójovou omáčkou a koreninami. Koreniny vyberáme podľa vlastnej chuti. Vhodné sú paprika, čierne korenie, grilovacie zmesi. Dusíme asi 10-15 minút. Hotovú mäsovú zmes posypeme opraženými mandľami. Podávame s ryžou.



Žiadne komentáre: