1. 4. 2009

Kurča na spôsob bažanta

menšie kurča, soľ, 40 g masti, lyžička cukru, 30 g údenej slaniny, 2 cibule, 100 g koreňovej zeleniny, bobkový list, celé čierne a nové korenie, 2 klinčeky, mäsový vývar, 1 lyžica ovsených vločiek, 1 dl červeného vína, citrónová šťava
Očistené umyté kurča rozporciujeme a osolíme. V masti skaramelizujeme cukor, pridáme slaninu pokrájanú na malé kocky a všetko spolu opražíme. Do tohto základu vložíme porcie kurčaťa, pridáme bobkový list, celé čierne korenie a klinčeky, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme do mäkka. Šťavu zahustíme ovsenými vločkami., prilejeme víno a povaríme. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou.

Žiadne komentáre: