kurča, šťava z 1/2 citróna, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2 lyžice oleja, cibuľa, 1-2 zelené papriky, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 200 g ryže, 2 dl bieleho vína, 150 g sterilizovaného hrášku, voda, lyžica mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, feferónky
Umyté kurča potrieme zvonku i zvnútra citrónovou šťavou, cesnakom a soľou a na pol hodiny vložíme do chladničky. Na zohriatý olej dáme zvyšky cesnaku, pokrájanú cibuľu a pokrájanú zelenú papriku, podusíme, pridáme rajčiakový pretlak a ešte chvíľu dusíme. Kurča rozštvrtíme a upečieme. Umytú ryžu premiešame s podusenou omáčkou, prilejeme víno a hrášok aj s nálevom, dolejeme podľa potreby vodu, pridáme mletú červenú papriku, korenie, dosolíme a premiešame. Na ryžu poukladáme mäso a prikryté spolu dusíme. Pred podávaním obložíme feferónmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára