kurča, mleté bravčové mäso, vajce, soľ, korenie, šampiňóny, červená kápiová paprika,strúhaný syr, strúhanka, majoránka,údená slanina
Kura vykostíme tak, aby zostalo vcelku ako veľký plát mäsa (najlepšie začať od prsnej kosti a vybrať trup, potom opatrne vykostiť krídla a stehná). Plát posolíme a naň položíme plnku vo forme valca.
Plnka: trochu mletého bravčového mäsa zmiešame s celým vajcom, trochou pokrájaných šampiňónov, kúskami kápie, soľou, korením, majoránkou, lyžičkou strúhanky a trochou strúhaného syra (eidam a pod.). Kura s plnkou zavinieme tak, aby vznikla roláda, ktorú položíme na pomastený plech. Kožu na kurčati trochu posolíme a obložíme plátkami údenej slaniny. Podlejeme vodou a dáme piecť. Pečieme pri teplote a dĺžke ako obyčajné kura. Podáva sa s ľubovoľnou prílohou za tepla alebo studena nakrájané na plátky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára