2. 6. 2012

Zeleninový nákyp so syrom

300 g miešanej zeleniny (mrkva, hrášok., karfiol., kel)., 75 g ryže., 1 vajce., 1 dl kyslej smotany., 50 g  tvrdého syra., 15 g hladkej múky., 1 lyžica oleja., 1/2 lyžice strúhanky., 10 g masla na vymastenie formy., mletá sladká červená paprika., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Očistenú, umytú a pokrájanú zeleninu uvaríme v posolenej vode do mäkka a premiešame s udusenou ryžou. Ohňovzdornú nádobu vymastíme maslom a naplníme ju zmesou zeleniny s ryžou. Vajce, smotanu, soľ., mletú sladkú červenú papriku, dve tretiny strúhaného syra, hladkú múku a olej spolu vyšľaháme a nalejeme na zeleninu s ryžou. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno, zvyškom postrúhaného syra, zmiešaného so strúhankou, polejeme maslom a v rúre upečieme.
(2 porcie / 1 porcia 1913 kJ - 457 kcal., B - 18,0 g., T 20,0 g., S - 50,0 g)  

Žiadne komentáre: