4. 6. 2012

Farmársky šalát

1/4 kg kravského syra., 1/2 kg kozieho syra., veľkú paradajku., zeleninovú papriku., cibuľku alebo 1/2 cibule., posekaný kôpor., 3 - 5 strúčiky cesnaku., olivový olej., soľ., (olivy)., citrónová šťava (môžeme použiť aj vinný ocot)., bazalka., majorán., 
Syr si nakrájame na kocky, vložíme do väčšej sklenenej nádoby. Cibuľku nakrájame na kolieska ak použijeme cibuľu tak režeme na pásiky. Papriku a paradajky nakrájame na pásiky alebo menšie kocky. Kto obľubuje olivy, tie nakrájame na kolieska. Kôpor posekáme nadrobno.  Cesnak si prelisujeme do mištičky, zasypeme soľou, a zalejeme olivovým olejom. Všetky suroviny pridáme ku kockám syru, pridáme koreniny a kôpor. Zalejeme pripraveným prelisovaným cesnakom v olivovom oleji a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zľahka premiešame,  uzavrieme a dáme na 24 hodín odležať do chladničky. Pred podávaním zľahka premiešame a podávame z opečeným chlebíkom v hriankovači. Chlieb si môžeme máčať aj v marináde. 

Žiadne komentáre: