500 g póru., 250 g rajčiakov., 1 cibuľa., 1 lyžica slnečnicového oleja., 1 strúčik cesnaku., 1 lyžička zelenej petržlenovej vňate, posekanej nadrobno., 1 lyžica bieleho vína., mleté čierne korenie., voda., tuk na vymastenie nádoby., soľ.,
Očistený pór umyjeme a 5 minút varíme v posolenej vode, vodu necháme odkvapkať a pokrájaný pór poukladáme do ohňovzdornej nádoby, ktorú sme vymastili tukom. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme cesnak a rajčiaky, zalejeme vínom a prikryté dusíme 5 minút. Nalejeme na pór a dusíme, až kým všetko nezmäkne. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno Podávame s ryžou alebo studené ako predjedlo.
(2 porcie / 1 porcia 636 kJ - 152 kcal., B - 45,0 g., T - 5,5 g., S - 21,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára