6. 6. 2012

Zelená fazuľka s jogurtom

250 g zelenej fazuľky., 1 cibuľa., 1 lyžička (5 g) slnečnicového oleja., 1 rajčiak., 1 strúčik cesnaku., 2 lyžice jogurtu., mleté čierne korenie., mletá sladká červená paprika., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Fazuľku očistíme, umyjeme, odstránime vlákna a šikmo pokrájame na menšie kúsky. Vložíme do vriacej posolenej vody a uvaríme do mäkka. Ak použijeme sterilizovanú fazuľku z konzervy, už ju nevaríme. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji, zamiešame mletú sladkú červenú papriku, pridáme rajčiak, krátko povaríme a odstavíme. Vmiešame cesnak rozotretý so soľou mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, a zľahka premiešame. Na tanieri ozdobíme jogurtom a zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.
(2 porcie / 1 porcia 381 kJ - 91 kcal., B - 4,0 g., T - 3,0 g., S - 13,0 g)  

Žiadne komentáre: