300 g zelenej fazuľky., 20 g prerastenej slaniny, 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 50 g chudej šunky., tuk na vymastenie nádoby., 1 vajce., 1 pohár jogurtu., 20 g parmezánu alebo tvrdého syra (moravský bochník)mleté čierne korenie., mletá sladká aj štipľavá červená paprika., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Zelenú fazuľku umyjeme, zbavíme vláken a prekrojíme na 2 - 3 kúsky. Varíme 25 minút v dostatočnom množstve posolenej vody. Môžeme použiť aj sterilizovanú fazuľku z konzervy tú však už nevaríme, iba necháme odtiecť z vody na site. Slaninu pokrájame na drobné kocky a na panvici opražíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno s roztlačeným cesnakom a upražíme do zlatohneda. Šunku pokrájame na rovnako veľké rezance, pridáme k cibuli spolu so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno popražíme spolu 3 minúty, pridáme fazuľku, zamiešame a masou naplníme ohňovzdornú nádobu vymastenú tukom. Vajce zmiešame s jogurtom, časťou strúhaného syra a s koreninami a fazuľku zalejeme. Povrch posypeme zvyškom strúhaného syra. Pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovým pyré.
(2 porcie / 1 porcia 1511 kJ - 361 kcal., B - 19,0 g. T - 25,0 g S - 15,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára