3. 6. 2012

Por zapekaný s vajcom a so syrom

8 stredne veľkých pórov.,  50 g eidamského syra., 2 vajcia., 1 dl kyslej smotany., 10 g masla., 2 lyžie strúhanky., voda., soľ., 
Očistený a umytý pór uvaríme v posolenej vode, prekrojíme po dĺžke a priečne nakrájame rezy dlhé 4 - 5 cm. Ohňovzdornú nádobu vymastíme maslom, posypeme strúhankou, poukladáme do nej kúsky póru, pridáme vajcia rozšľahané so smotanou a posypeme strúhaným syrom Pokropíme zvyškom zohriateho masla. Pečieme v rúre asi 15 minút. 
(2 porcie / 1 porcia 990 kJ - 237 kcal., B - 9,0 g., T - 13,0 g., S - 21,0 g)

Žiadne komentáre: