5. 6. 2012

Vyprážaný zeler

1 menší zeler (asi 300 g)., 30 g hladkej múky., 1 vajce., 2 lyžice egalizovaného mlieka., strúhaný muškátový orech., 80 g slnečnicového oleja na vyprážanie., mleté biele korenie., voda., soľ.,
Očistený a umytý zeler uvaríme prikrytý do mäkka (asi 30 minút). Po vychladnutí ošúpeme a pokrájame na plátky hrubé asi 1/2 cm. Zmiešame hladkú múku, vajce, mlieko a mleté biele korenie, zeler naberačkou vkladáme do cesta a postupne každý plátok do zlata vypražíme. Podávame so zemiakovou kašou, s hlávkovým šalátom alebo s rajčiakovým šalátom.
(2 porcie / 1 porcia 929 kJ - 222 kcal., B - 6,4 g., T - 13,2 g., S - 19,6 g)  

Žiadne komentáre: