24. 6. 2012

Vyprážané rezne z morčacích pŕs

2 rezne z vykostených pŕs morky (asi 250 g)., 1 lyžička múky., 1 vajce., 1 lyžica strúhanky., 50 g slnečnicového oleja., 10 g masla., 1/2 citróna., mleté čierne korenie.,
Rezne naklepeme, posolíme, okoreníme, obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji vždy po 4 minúty. Až na tanieri dáme navrch kúsok masla a plátok citróna. Podávame s varenými zemiakmi alebo s ryžou, kompótom alebo so zeleninovými šalátmi.
(2 porcie / 1 porcia 2018 kJ - 482 kcal., B - 25,6 g., T - 39,0 g., S - 7,2 g)

Žiadne komentáre: