24. 6. 2012

Prírodné rezne z morčacích pŕs

2 rezne z vykostených pŕs mladej morky (asi 250 g)., 1 lyžička múky., 1 lyžička (asi 15 g) slnečnicového oleja., 10 g masla., 1/2 citróna., mleté čierne korenie., soľ., 
Rezne zľahka naklepeme, posolíme, poprášime múkou, vložíme na panvicu s rozohriatym olejom a vyprážame z každej strany 3 minúty do zlata. Okoreníme, ak treba, dosolíme, už na tanieri navrch položíme čerstvé maslo a plátok citróna. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou, so zeleninovými šalátmi alebo s kompótom. 
(2 porcie / 1 porcia 1264 kJ - 302 kcal., B - 21,5 g., T - 24,0 g., S - 0,0 g) 

Žiadne komentáre: