3. 6. 2012

Karfiol zapekaný so šunkou

300 g karfiolu., 60 g šunky., 20 g slnečnicového oleja., 1/2 cibule., 1/2 vajca., 10 g hladkej múky., 1 dl   egalizovaného mlieka., 20 g tvrdého syra., voda., zelená petržlenová vňať, soľ.,
Očistený a umytý karfiol povaríme v posolenej vode, vyberieme a rozoberieme na ružičky, hlúbik posekáme nadrobno. Šunku pokrájame na rezance pridáme ku karfiolu a zamiešame. Na tuku speníme pokrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom posolíme a dobre povaríme. Pridáme vajce a strúhaný tvrdý syr. Zmes karfiolu so šunkou vložíme do vymastenej ohňovzdornej nádoby, vysypanej strúhankou, a zalejeme omáčkou. Zapekáme v dobre rozohriatej rúre. Pred podávaním posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
(2 porcie / 1 porcie 1440 kJ - 344 kcal., B - 19,0., T - 22,5 g., S - 17,0 g) 

Žiadne komentáre: