Očistený a umytý karfiol povaríme v posolenej vode, vyberieme a rozoberieme na ružičky, hlúbik posekáme nadrobno. Šunku pokrájame na rezance pridáme ku karfiolu a zamiešame. Na tuku speníme pokrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom posolíme a dobre povaríme. Pridáme vajce a strúhaný tvrdý syr. Zmes karfiolu so šunkou vložíme do vymastenej ohňovzdornej nádoby, vysypanej strúhankou, a zalejeme omáčkou. Zapekáme v dobre rozohriatej rúre. Pred podávaním posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
(2 porcie / 1 porcie 1440 kJ - 344 kcal., B - 19,0., T - 22,5 g., S - 17,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára