4. 6. 2012

Špenátový nákyp s údeným mäsom (so šunkou)

300 g mrazeného špenátu., 1 žemľa., 20 g masla., 1 vajce., 100 g uvareného údeného mäsa., 1/2 strúčika cesnaku., 5 g masla., 1 lyžička preosiatej strúhanky., mleté čierne korenie., soľ.,
Rozmrazený špenát trochu posolíme a premiešame so žemľou, ktorú sme predtým namočili do vody a vodu vytlačili, pridáme maslo vymiešané so žĺtkom a posekané varené údené mäso, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak, premiešame a nakoniec zľahka zamiešame tuhý sne ušľahaný z bielka. Nákypovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, vložíme do nej pripravenú masu a v rúre pomaly upečieme. 
(2 porcie / 1 porcia 1742 kJ - 416 kcal., B - 20,0 g., T - 28,0 g., S - 21,0 g)

Žiadne komentáre: