500 g očistenej tekvice., 20 g slnečnicového oleja., 20 g hladkej múky., 1 dl mlieka., 1 dl kyslej smotany., ocot alebo citrónová šťava., kôpor., soľ.,
Tekvicu postrúhame a posolíme, Z oleja a múky pripravíme bledú zápražku, za stáleho miešania pridáme tekvicu a zamiešame. Podlejeme mliekom a uvaríme do mäkka. Pridáme ocot alebo citrónovú šťavu, zlepšíme smotanou a posekaným kôprom. Namiesto kôpru môžeme pridať rajčiakový pretlak. Podávame k mäsu s varenými zemiakmi, najlepšie novými.
(2 porcie / 1 porcia 1093 kJ - 261 kcal., B - 6,5 g., T - 14,4 g., S - 26,3 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára