200 g póru., 200 g mäsa (teľacieho., hovädzieho., morčacieho)., 1 lyžička rastlinného tuku alebo slnečnicového oleja., 1 menšia cibuľa., 1/2 strúčika cesnaku., 200 g zemiakov uvarených v šupke., 1 dl smotany., 1 dl bieleho vína, muškátový orech., 20 g tvrdého syra., olej na vymastenie nádoby., rastlinný tuk na povrch zapekanej masy., 1 lyžička posekaného oregana., na hrot noža karí., mleté čierne korenie., soľ.,
Cibuľu pokrájanú nadrobno a cesnak roztlačený so soľou speníme na tuku, popražíme, pridáme posekané alebo zomleté mäso, pór pokrájaný na pásiky, dobre podusíme podlejeme vínom, okoreníme, posolíme a prikryté dusíme 15 minút Uvarené zemiaky očistíme, pokrájame na plátky a uložíme s masou póru a mäsa do ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom, okoreníme zalejeme smotanou, navrch dáme strúhaný syr a rozložíme drobné vločky tuku. Zapekáme vo vyhriatej rúre 25 minút.
(2 porcie / 1 porcia 1461 kJ - 349 kcal., B - 30,2 g., T - 12,0 g., S - 30,2 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára