1 karfiol., 50 g nemastnej salámy., 30 g strúhaného tvrdého syra., 10 g slnečnicového oleja., 1 lyžička hladkej múky., 1 dl egalizovaného mlieka., 1 vajce., petržlenová vňať., 20 g slnečnicového oleja na opekanie., voda., soľ.,
Očistený a umytý karfiol uvaríme v posolenej vode, necháme odkvapkať, rozoberieme a posekáme na drobné kúsky. Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a povaríme. Po vychladnutí vmiešame zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, vajce, strúhaný syr, salámu pokrájanú na kocky a posekaný karfiol a zamiešame. Pripravenú masu rozotrieme na rajnici s rozohriatym olejom a pečieme z oboch strán. Podávame so zemiakovou kašou.
(2 porcie / 1 porcia 1110 kJ - 265 kcal., B - 17,5 g., T - 18,5 g., S - 7,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára