4. 6. 2012

Rajčiaky zapekané s hubami

4 väčšie tvrdé rajčiaky., 125 g šampiňónov., 2 lyžice strúhanky., 20 g masla., 1 lyžica slnečnicového oleja. mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Z rajčiakov odrežeme vŕšky a vydlabeme vnútro. Očistené a umyté šampiňóny nakrájame na tenké plátky a udusíme na masle. Pridáme vydlabanú dužinu z rajčiakov a opraženú strúhanku, primiešame zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, a touto masou naplníme rajčiaky. Uložíme do ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom, pokvapkáme olejom a asi 15 minút zapekáme vo vyhriatej rúre. Podávame ešte teplé s chlebom alebo so zemiakovou kašou.
(2 porcie / 1 porcia 724 kJ - 173 kcal., B - 3,0 g., T - 13,5 g, S - 10,0 g)

Žiadne komentáre: