200 g zelenej fazuľky., 1 malá cibuľa., 20 g slnečnicového oleja., 20 g hladkej múky., 1 dl egalizovaného mlieka., 1 dl vývaru z fazuľky., 1/2 dl kyslej smotany., ocot alebo citrónová šťava, soľ.,
Umytú zelenú fazuľku, zbavenú vláken, pokrájame a vo väčšom množstve posolenej vody uvaríme do mäkka. Z tuku a múky pripravíme ružovú zápražku, pridáme do nej cibuľu pokrájanú nadrobno, popražíme, podlejeme mliekom a vývarom z fazuľky, povaríme, zlepšíme kyslou smotanou, podľa chuti pridáme ocot alebo citrónovú šťavu.
(2 porcie / 1 porcia 992 kJ - 23 kcal., B - 6,6 g, T - 14,1 g., S - 21,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára