3. 6. 2012

Karfiol zapekaný s teľacím mäsom

300 g karfiolu., 150 g teľacieho mäsa z pliecka., 1 cibuľa., 1 rajčiak., 30 g masla., 1/ vajca., 100 g egalizovaného mlieka., 10 g strúhanky., 20 g tvrdého syra., voda., soľ.,
Očistený a umytý karfiol krátko povaríme v posolenej vode, vyberieme a rozoberieme na ružičky. Na polovici masla speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme teľacie mäso pokrájané na drobné kocky, podlejeme vývarom z karfiolu a udusíme. Krátko pred dodusením pridáme rajčiak pokrájaný na tenké plátky. Na dno ohňovzdornej nádoby, vymastenej tukom a vysypanej strúhankou, dáme vrstvu karfiolu, na ňu maslo, opäť vrstvu karfiolu, všetko rovnomerne rozložené zalejeme mliekom s rozhabarkovaným vajcom, posypeme strúhankou, navrch nastrúhame syr a v horúcej rúre rýchlo zapekáme.
(2 porcie / 1 porcia 1482 kJ - 354 kcal., B - 27,0 g., T - 22,0 g., S - 12,0 g)

Žiadne komentáre: