3 reďkovky., 2 mrkvy., 50 g ementálu., 50 g moravského bochníka alebo iného tvrdého syra., 2 rajčiaky., 100 g jemného nárezu., 1 malá uhorka., 2 menšie uvarené zemiaky., 1 cibuľa., 1 vajce.,
Zálev: 2 lyžice octu., 1 lyžica slnečnicového oleja., šťava z 1 citróna., mleté čierne korenie., 1 lyžička horčice., 1/2 strúčika roztlačeného cesnaku., na hrot noža soli.,
Všetku zeleninu umyjeme a pokrájame na veľmi tenké plátky, takisto aj syry a nárez, ďalej uvarené zemiaky, vajce uvarené na tvrdo a pokrájame na osminky. Zalejeme zálevom a posypeme pokrájanou pažítkou alebo posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Povrch ozdobíme krúžkami pokrájanej cibule. V sezóne môžeme obložiť hlávkovým šalátom, mimo sezóny zelenou fazuľkou z konzervy. Podávame s chlebom.
(2 porcie / 1 porcia 1809 kJ - 432 kcal., B - 27,0 g., T - 27,3 g., S - 19,7 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára