12. 5. 2012

Srbský pikantný zálev

1/2 zelenej a 1/2 červenej zeleninovej papriky., 1/2 malej cibule., 20 g ovčieho syra., 2 lyžice kyslej smotany., 4 lyžice jogurtu., 1 lyžička rajčiakového pretlaku., 1 lyžička olivového alebo slnečnicového oleja., mletá štipľavá červená paprika., soľ., 
Očistené papriky zbavené jadrovníka pokrájame na drobné kocky. Cibuľu ošúpeme a postrúhame, ovčí syr vidličkou rozdrobíme a s ostatnými zložkami všetko zmiešame. Posolíme a podľa chuti okoreníme mletou štipľavou červenou paprikou. Môžeme použiť aj ako pikantný zálev na mäso a na hlávkový, uhorkový, a rajčiakový šalát.
(2 porcie / 1 porcia 331 kJ - 97 kcal., B - 4,9 g., T - 4,0 g., S - 5,5 g)

Žiadne komentáre: