6. 5. 2012

Špargľový šalát s pečeným kuracím mäsom

200 g špargle (čerstvej alebo z konzervy)., 100 g pečeného kuracieho mäsa., 1 lyžička octu., 1/2 lyžičky neenergetického umelého sladidla., 2 lyžice majonézy., 2 rajčiaky., 2 kolieska ananásu alebo iného ovocia z konzervy., zelena petržlenová vňať.,
Čerstvú špargľu ošúpeme a varíme asi 20 minút v posolenej vode, opláchneme studenou vodou a pokrájame na kúsky dlhé asi 5 cm. Špargľu z konzervy nevaríme, len ocedíme a pokrájame. Ocot, neenergetické sladidlo, majonézu a posekané kuracie mäso, posekaný ananás a zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, premiešame. Na misu kladieme najprv špargľu a po vrstvách ovocie a zalievame majonézovou zmesou. Vrch ozdobíme štvrtkami rajčiakov, kúskami špargle a zelenej petržlenovej vňate. Môžeme pripravovať aj jednoduchšie tak, že uvarenú špargľu zalejeme majonézou alebo jogurtom a ozdobíme rajčiakmi a ovocím.
(2 porcie / 1 porcia 561 kJ - 134 kcal., B - 15,0 g., T - 6,0 g., S - 5,0 g)    

Žiadne komentáre: