150 g zeleru., 100 g kapie., 30 g šampiňónov., 1/4 cibule., 20 g tvrdého syra., 1/2 citróna., 1 lyžička horčice., 10 kapár., 20 g olív., 1 dl kyslej smotany., jogurtu alebo kyslého mlieka., štipka mletého čierneho korenia., ocot., hlávkový šalát (list)., cvikla., soľ.,
Zeler uvaríme do mäkka a pokrájame na tenké obdĺžniky. Šampiňóny udusíme na oleji. Zeler, šampiňóny, cibuľu pokrájanú na tenké plátky, nakrájaný syr šťavu z citróna, mleté čierne korenie., horčicu, kapary, olivy a kyslú smotanu alebo kyslé mlieko spolu spojíme, posolíme a necháme dlhšie odstáť. Možno ozdobiť hlávkovým šalátom a cviklou.
(2 porcie / 1 porcia 590 kJ - 141 kcal., B - 8,0 g., T - 5,0 g., S - 16,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára