150 g zeleru., 150 g karfiolu., 1 cibuľa., 1 lyžica oleja., tekuté neenergetické sladidlo., 1/2 dl kyslej smotany alebo jogurtu., 1/2 dl vody., ocot., voda., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Dobre umytý očistený zeler ošúpeme, uvaríme aj karfiol. Mäkký zeler nakrájame na rezance, karfiol rozoberieme na ružičky, pokrájame cibuľu a premiešame. Polejeme zálevom z vody, octu, oleja, soli a sladidla. Odložíme do chladu. Pred podávaním zlepšíme kyslou smotanou alebo jogurtom a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, pokrájanou nadrobno.
(2 porcie / 1 porcia 461 kJ - 110 kcal., B - 3,0 g., T - 6,6 g., S - 9,7 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára