4 rajčiaky., 1 malá ošúpaná uhorka., 1 zeleninová paprika., 1 cibuľa., 1 lyžica olív (z konzervy, nemusí byť)., 100 g ovčieho syra pokrájaného na kúsky.,
Zálev: 2 lyžice octu., 1 lyžica slnečnicového oleja., 1 lyžica bieleho vína., 1 strúčik roztlačeného cesnaku., 1 lyžička posekaného čerstvého estragónu (ak nemáme, môžeme nahradiť bazalkou alebo oregano)., mleté čierne korenie., soľ.,
Rajčiaky pokrájame na štvrtky, zeleninovú papriku na rezance, cibuľu a uhorku na kolieska, pridáme syr, zalejeme zálevom a premiešame. Necháme odstáť aspoň 1 hodinu. Podávame ako predjedlo v polovičnej dávke.
(2 porcie / 1 porcia 716 kJ - 171 kcal., B - 17,0 g., T - 6,0 g., S - 12,3 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára