1/2 zeleru (asi 250 g)., 2 jabĺčka (250 g)., šťava z 1/2 citróna.,
Zálev: 1/2 pohára jogurtu., 1/2 lyžičky ostrej francúzskej horčice., 2 kvapky tekutého neenergetického sladidla., mleté čierne korenie., soľ.,
Zeler umytý pod prúdom tečúcej vody ošúpeme a uvaríme v posolenej vode do polomäkka (asi 20 minút). Medzitým ošúpeme jabĺčko a spolu s vychladnutým zelerom postrúhame čo najjemnejšie a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zamiešame so zálevom a prikryté necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút. Podávame ochladené k studenému mäsu na večeru.
(2 porcie / 1 porcia 260 kJ - 62 kcal., B - 1,3 g., T - 0,4 g., S - 13,4 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára