5 mladých reďkoviek., 3 mladé zelené cibuľky., 1 hlávka šalátu., 1 vajce uvarené na tvrdo., šťava z 1 citróna., 1/2 lyžičky horčice., tekuté neenergetické sladidlo., 1 lyžica oleja., rasca., mleté čierne korenie., voda., soľ.,
Reďkovku umyjeme, očistíme od listov a koreňa, pokrájame na jemné kolieska, posolíme a posypeme rascou. Očistíme aj zelenú cibuľku a pokrájame na kolieska. Očistíme zelený šalát a pokrájame na jemné rezance. Vajce pokrájame na plátky. K horčici, oleju, šťave z citróna a ku koreniu pridáme lyžicu vody a pripravíme marinádu, ktorou zeleninu zalejeme. Podávame v sklenej miske, povrch ozdobíme kolieskami vajca a reďkoviek. Namiesto marinády môžeme zamiešať majonézu prípadne pridať kúsky údeniny, parížskej salámy, pokrájaného parku a podobne.
(2 porcie / 1 porcia 511 kJ - 122 kcal., B - 5,0 g., T - 7,8 g., S - 8,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára