4. 5. 2012

Šalát z húb

200 g šampiňónov., 100 g rožkových zemiakov., 1/4 pokrájanej cibule., 1/2 vajca., 3 mladé cibuľky., mleté čierne korenie., tekuté neenergetické sladidlo., šťava z 1 citróna., 1 lyžica oleja., soľ., 
Očistené šampiňóny umyjeme a pokrájame na tenké kúsky. Šupku z nich nestiahneme. Dáme variť 1 dl vody, prisolíme a keď zovrie, vhodíme do nej šampiňóny. Povaríme 3 - 4 minúty a ochladíme. Medzitým umyjeme a uvaríme zemiaky, olúpeme a pokrájame na kolieska. Posolíme, uložíme do misky a vylejeme na ne šampiňóny. Vodu, sladidlo, citrónovú šťavu alebo ocot si prevaríme a primiešame posekanú cibuľu a mleté čierne korenie. O 15 minút šalát premiešame, pokvapkáme olejom, zalejeme zálevom, ozdobíme cibuľkou a pokrájaným vajcom uvareným na tvrdo.
(2 porcie / 1 porcia 595 kJ - 142 kcal., B - 5,1 g., T - 6,6 g., S - 15,6 g) 

Žiadne komentáre: