1/2 menšej hlávky kapusty.,
Zálev: 1 dl jogurtu., 1 lyžica oleja., šťava z 1/2 citróna., 3 kvapky tekutého neenergetického sladidla., mleté čierne korenie., tlčená rasca., mleté biele korenie., soľ.,
Kapustu umyjeme a nastrúhame, hlúb vyrežeme. Súčasti zálevu zmiešame a zalejeme kapustu, Prikryté necháme odležať aspoň 30 minút. Viacerí obľubujú kapustu lahodnejšiu, obarenú pred prípravou horúcou vodou. Namiesto jogurtového zálevu s majonézou možno použiť aj ocot a olej. Jemnejší je šalát s jogurtom. Podávame k bravčovému mäsu, k safaládke a podobne s chlebom.
(2 porcie / 1 porcia 599 kJ - 143 kcal., B - 6,0 g., T - 7,7 g., S - 12,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára