4. 5. 2012

Zemiakový šalát s fazuľkou cviklou

200 g zemiakov., 1 menšia cibuľa., 100 g mladej zelenej fazuľky., 50 g cvikly., 5 g oleja., 1 lyžica octu., 1 lyžica bieleho vína., 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate., posekanej nadrobno., mleté čierne korenie., soľ., 
Umytú a očistenú cviklu varíme do mäkka (asi 2 hodiny). Fazuľku povaríme asi 10 minút alebo použijeme sterilizovanú z konzervy, tú už nevaríme. Scedíme a necháme vychladnúť. Cviklu porežeme na hrubšie rezance, fazuľku na menšie kúsky a dáme do porcelánovej misy. Pridáme ošúpané uvarené zemiaky nakrájané na plátky, cibuľu pokrájanú nadrobno, zelenú petržlenovú vňať a zalejeme zálevom z oleja octu, vína, mletého čierneho korenia a soli. Opatrne premiešame, aby sme zemiaky s fazuľkou príliš neolámali. Podávame po 1 - 2 hodinách.
(2 porcie / 1 porcia 615 kJ - 147 kcal., B - 4,0 g., T - 3,0 g., S - 26,0 g)  

Žiadne komentáre: