11. 5. 2012

Štipľavý maďarský šalát

100 g čabianskej klobásy., 2 zelené a 2 červené zeleninové papriky., podľa možnosti jedna má byť štipľavá., 1 cibuľa., 2 rajčiaky., 1 pohár jogurtu alebo kyslej smotany., 1 strúčik cesnaku., mleté čierne korenie., mletá sladká červená paprika., podľa chuti a mletá štipľavá paprika., 2 kvapky tekutého neenergetického sladidla., pažítka alebo zelená petržlenová vňať., soľ.,
Klobásu pokrájame na tenké kolieska, papriky na pásiky, cibuľu a rajčiaky zbavené šupky na kolieska. Jogurt okoreníme, posolíme, prichutíme sladidlom zamiešame pažítku pokrájanú nadrobno a pridáme k šalátu. Prichutíme mletou sladkou a štipľavou červenou paprikou. Namiesto jogurtu môžeme použiť smotanu. Podávame s chlebom. 
(2 porcie / 1 porcia 1629 kJ - 389 kcal., B - 16,2 g., T - 30,3 g., S - 12,9 g)  

Žiadne komentáre: