200 g tvrdých menších rajčiakov., 125 g ementálu., 1 malá cibuľa., 75 g majonézy., 1 dl kyslej smotany., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať., citrónová šťava., soľ.,
Rajčiaky narýchlo sparíme v horúcej vode, ošúpeme a nakrájame na plátky. Syr nakrájame na rezančeky, vložíme do porcelánovej nádoby a pridáme rajčiaky a cibuľu pokrájanú nadrobno. Majonézu zmiešame so smotanou, posolíme a okoreníme, pridáme citrónovú šťavu, všetko premiešame a dáme do chladničky. Tesne pred podávaním posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
(2 porcie / 1 porcia 2206 kJ - 527 kcal., B - 20,0 g., T - 45,0 g., S - 10,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára