2. 5. 2012

Zemiakový šalát s rajčiakmi a so zelerom

150 g ošúpaných uvarených zemiakov., 1 uvarený zeler., 4 rajčiaky., 1 vajce uvarené na tvrdo 1 menšia cibuľa., 1 jablko., 
Zálev: 1 pohár vody., 1 lyžica octu., lyžica oleja., 1 lyžica bieleho vína., tekuté neenergetické sladidlo., štipka soli.,
Zemiaky a zeler pokrájame na kocky, pridáme vajce a jablko, tiež pokrájané na kocky. Rajčiaky rýchle namočíme do horúcej vody a po sparení ich ošúpeme a pokrájame na plátky Premiešame s cibuľou pokrájanou nadrobno a zalejeme zálevom. Po vychladnutí môžeme ozdobiť kolieskami vajca, zelenou petržlenovou vňaťou a podobne.
(2 porcie / 1 porcia 766 kJ - 183 kcal., B - 5,9 g., T - 8,1 g., S - 21,7 g) 

Žiadne komentáre: