150 g zelenej fazuľky., 100 g šalátových uhoriek., 150 g rajčiakov., voda., soľ.,
Zálev: 1 lyžica octu., 1 cibuľa., 1/2 strúčika cesnaku., 1 lyžica slnečnicového oleja., zelená petržlenová vňať., na hrot noža mletej štipľavej červenej papriky., mleté čierne korenie., soľ.,
Zelenú fazuľku umyjeme, zbavíme vláken a varíme 20 minút vo väčšom množstve posolenej vody. Uhorky umyjeme a neošúpané pokrájame na plátky. Rajčiaky ošúpeme a pokrájame na osminky. Uložíme všetko do 2 sklených misiek, navrch dáme fazuľku, zalejeme zálevom a necháme 30 minút odstáť. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou, podľa možnosti kučeravou. Môžeme použiť aj fazuľku a uhorky z konzervy. Podávame k pečenému mäsu s varenými zemiakmi.
(2 porcie / 1 porcia B - 2,5 g., T - 5,1 g., S - 10,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára