6. 5. 2012

Mrkvový šalát s jablkam a orechmi

100 g očistenej mrkvy., 1 jablko., 10 g jadier vlašských orechov., 3 lyžice hustej kyslej smotany., citrónová šťava., neenergetické umelé sladidlo., štipka soli., 
Umytú a očistenú mrkvu a ošúpané jablko pokrájame na rezančeky alebo postrúhame. Dáme do porcelánovej misky, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme zomleté alebo posekané jadrá vlašských orechov, všetko spolu zmiešame s rozhabarkovanou kyslou smotanou dochutíme soľou, neenergetickým umelým sladidlom, premiešame a dáme odležať.
(2 porcie / 1 porcia 285 kJ - 68 kcal., B - 1,5 g., T - 2,5 g., S - 10,0 g)

Žiadne komentáre: