500 g hladkej múky, 42 g droždia, 250 ml mlieka, 70 g kryštálového cukru, 2 žĺtky, 170 g rozpusteného masla, 0,5 lyžičky mletej škorice, 0,5 lyžičky soli, kôra z citróna, 10 postrúhaných mandlí, 150 g hrozienok, 60 g kandizovaného ovocia, maslo na potretie, práškový cukor na obalenie
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a pripravíme kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, do stredu spravíme priehlbinu, do ktorej nalejeme kvások, pridáme žĺtky, soľ a rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme na hladké cesto, zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.Do cesta pridáme mandle, hrozienka,citrónovú kôru, škoricu a nadrobno nakrájané kandizované ovocie. Dôkladne premiesime,vytvarujeme štólu a necháme ešte raz vykysnúť. Upečieme vo vyhriatej rúre.Ešte teplú štólu potrieme rozpusteným maslom a obalíme v práškovom cukre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára