350 g hladkej múky, 20 g droždia, 50 g masla, 200 ml mlieka, lyžica kryštálového cukru, 2 žĺtky,soľ, tuk na vymastenie plechu
plnka : 100 g masla, 100 g práškového cukru, 70 g mletých lieskových orechov, 2 balíčky vanilínového cukru
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások.Múku, žĺtky, maslo, štipku soli a kvások zmiešame vo väčšej mise a vypracujeme hladké a vláčne cesto. Zakryjeme navlhčenou kuchynskou utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Plnka: V miske vymiešame maslo, práškový a vanilínový cukor.Vykysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, natrieme maslovým krémom a posypeme mletými orechmi. Cesto širšou stranou zrolujeme a nakrájame na hniezda s hrúbkou 3 cm.Hniezda zvrchu stlačíme a touto stranou smerom dole poukladáme na vymastený plech.Upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista, vyberieme a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára